Afbeelding vergroten
 
 
 

#BREAKTHESILENCE LP

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
12 april 2019
Releasedatum BE:
12 april 2019
Label:
7EVEN BRIDGES
Configuratie:
lp
Barcode:
8718456078918
Bestelnummer:
7B 180602
 Description

Wanneer woorden tekort schieten, spreekt de muziek. #Breakthesilence is het indrukwekkende pop-rock (met progressieve invloeden) conceptalbum van 7even Bridges met songs en verhalen over de vernietigende impact dat trauma op een persoon heeft. Elke track is een hoofdstuk en het album het hele verhaal, waarbij de verhalen naadloos in elkaar overlopen.

Het concept van deze plaat is, dat iedereen een eigen verhaal heeft, waarover niet altijd gesproken wordt, maar dat wel gehoord zou moeten worden. Ieders verhaal is eigen, en dat zijn de tracks ook. Ieder lied is een ervaring, waarvan een prachtige compositie is gemaakt, variërend van symfonische (classic) rock, tot intense en meeslepende powerballads. Het resultaat is #breakthesilence, een conceptalbum waarbij de verhaallijn duidelijk overeind blijft en waarbij de luisteraar wordt meegezogen op een reis van emoties. Naast de prachtige muziek en de ontroerende teksten die recht de ziel binnendringen, is de kenmerkende zevenstemmige samenzang die de band laat horen, dat wat de band en het album onderscheidt. De harmonieën zijn heel smaakvol gecomponeerd, getuigen van jarenlange ervaring en zijn de handtekening van de band.


7even Bridges gooit hoge ogen met hun muzikale theatertournee Operatie Geslaagd, gebaseerd op het gelijknamige boek van bandlid Erik Krikke. Deze tournee gaat inmiddels het derde successeizoen in. De nummers op het album #breakthesilence vertellen dit verhaal op eigen wijze, met prachtige muziek. 7even Bridges nam het album eind 2017 op in de Sound Vision Studio, Arnhem. Met producer George Konings en  muzikanten Bas Rysavy (akoestische gitaar en vocals), Danny Rysavy (vocals), Erik Krikke (vocals), Fondy Hartman (gitaar en vocals), Gijs Pelgrom (drums en vocals), Marcel Peters (basgitaar en vocals) en Marijn Meijer (piano, viool en vocals). Gastmuzikanten zijn George Konings (gitaar) en Diederik Smulders (cello).

Alle instrumenten op het album zijn live ingespeeld, inclusief de strijkarrangementen. Daarnaast heeft de band een track opgenomen met een livekoor van ruim 100 mensen, allemaal mensen die hun eigen verhaal in dat nummer wilden leggen en het resultaat is een overweldigend live-gevoel op de plaat, dat precies past bij het thema van de track. Het album is gemastered in de befaamde Abbey Roads Studios te London, door engineers Miles Showell en Geoff Pesche, twee legendarische namen.

7even Bridges heeft een hoogwaardig album neergezet en ook aan het artwork van de plaat is veel aandacht aan besteed; zo komt bijvoorbeeld de rode draad van het verhaal letterlijk naar voren in de lyrics, en is de elpee voorzien van smaakvolle foto’s. Niets is standaard aan dit album, het is een totaalbeleving.

Tracklist
1. Ouverture 2. Keep believing 3. Fear 4. Worst enemy 5. Shelter 6. Father and son 7. #breakthesilence 8. Coming home 9. Building bridges 10. Closure?
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht