Afbeelding vergroten
 
 
 

THE SPICE OF FIVE

Artiest:
Genre:
Releasedatum NL:
05 april 2019
Releasedatum BE:
05 april 2019
Label:
ISOLDE RECORDS
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456098084
Bestelnummer:
ISOTR 609808
 Description

Bij Tristan smelten jazz, fusion en soul moeiteloos samen. Een band die zich internationaal kan meten met grote namen uit deze genres. Hoog tijd dat een groter publiek kennis maakt met deze muzikale parel, die nu eens een keer niet uit England of de Verenigde staten komt maar ‘’gewoon’’ uit Nederland.

De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa.

Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de “high-energy grooves”. Maar de kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie.

Zowel het debuutalbum 'Full Power' (2014) ,’2nd Phase’ (2015) en ‘Lifestyle’ (2016) ontketende, internationaal een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts.
Mede dankzij dit succes toerde de band de hele wereld over: Japan, Polen, Groot-Brittannië, Duitsland, Roemenië, Marokko om er maar een paar te noemen. In 2017 verscheen wereldwijd de Cd ’Live in Concert’.

Een logisch vervolg voor de band is “The Spice of Five”, het inmiddels alweer vijfde album van Tristan! Opgenomen met alleen de ‘5-piece core’ van de band. Puur, persoonlijk, energiek en vol frisse nieuwe composities, maar zonder de ‘Tristan-sound’ te verliezen. Buiten dit bestaat de band in deze bezetting ook nog eens vijf jaar. Genoeg redenen voor een feestje dus!

Tracklist
1. Hands Up 2. I Left My Jacket in the Van 3. 1985 4. Amplify 5. Where Do We Go From Here6. First You Believe 7. Bring it On 8. Neon Girls 9. Don’t Skip This 10. Night Train 11. Down Town 12. Travel
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht