Afbeelding vergroten
 
 
 

ECHO'S IN MIJN HOOFD

Releasedatum NL:
01 juni 2018
Releasedatum BE:
01 juni 2018
Label:
KATRIEN VERHEIJDEN
Configuratie:
CD
Barcode:
8718456071117
Bestelnummer:
JIP607111
 Description

De Amerikaanse singer-songwriter Janis Ian kreeg in de jaren zeventig en tachtig grote bekendheid met haar platen. ‘At Seventeen’ en ‘Fly too High’ zijn wereldberoemde nummers die recent nog opdoken in de Top 2000. Zangeres Katrien Verheijden werd gegrepen door de poëtische teksten en de muziek van Ian waarmee ze als geen ander gevoelens weet te beschrijven. Zij brengt een album uit getiteld ECHO’S IN MIJN HOOFD, met een bijzondere selectie uit het omvangrijke repertoire van Janis Ian. Grotendeels in het Nederlands vertaald, maar ook met twee Engelstalige duetten met Janis Ian zélf en de uitgave van een nooit eerder door Ian uitgebrachte song getiteld ‘Summer in New York’. Als duetten werd gekozen voor het prachtige Throught the years van het album Breaking Silence (1993) en het nummer I’m still standing van Ian’s laatste album Strictly Solo (2014).

Katrien koos voor dit album niet alleen het bekende werk zoals ‘At seventeen’, ‘Society’s Child’ en ‘Jesse’, maar ook onbekendere pareltjes als ‘Cosmopolitan Girl’ en ‘She must be beautiful’. De vertalingen werden speciaal voor dit project gemaakt door Kiki Schippers, Judith Schut en Katrien zelf. Enige uitzondering is de prachtige vertaling ‘Zeventien’ van Lennaert Nijgh. Met haar warme, heldere stemgeluid geeft Katrien een eigen en persoonlijke invulling aan het repertoire. Sprankelend, puur en overtuigend. Zo zingt en vertelt ze met elk lied een verhaal. De begeleiding en backing vocals zijn in handen van Jeroen Koning (gitaar) en Fons Toonen (contrabas) en zelf speelt Katrien bij enkele nummers piano. De eigen arrangementen ondersteunen de betekenis en essentie van elk liedje. Het album is de afgelopen wintermaanden opgenomen in de Wisseloord Studios in Hilversum. Drie songs zijn voorzien van strijkersarrangementen. De strijkers van het ‘eigenwijze’ Fuse verleende graag hun muzikale diensten.

Tracklist
1. Oude man 2. In de winter  3. Through the years – duet met Janis Ian 4. Echo’s in mijn hoofd 5. Mensenleven 6. I’m still standing – duet met Janis Ian 7. Ze moet wel bijzonder zijn 8. Zeventien 9. Kind in deze tijd 10. Summer in New York  11. Liefde maakt blind 12. Cosmopolitan girl 13. Jesse  
Delen
Delen op social media:

Naar productoverzicht